Om meg

Så hvem er jeg? Jeg er Skattmann. Ikke til å forveksle med den legendariske musikkhelten Scatman John,  kun Skattman Andreas Olden. Jeg tar en doktorgrad i skatteøkonomi på instituttet for foretaksøkonomi ved Norges Handelshøyskole (NHH) og er tilknyttet Norwegian Center for Taxation (NoCet). Jeg jobber også med atferdsøkonomigruppen The Choice Lab. Forskningsinteressen min ligger primært i skatt, spesielt skatteunndragelse og skattemoral,  med et klart fokus på skattlegging av små og mellomstore bedrifter, inklusive oppstartbedrifter. Jeg er interessert i å belyse disse temaene fra alle sider, fra optimal skatteteori til psykologi, og fra eksperimenter til dataanalyse.

Bloggen er passende nok oppkalt etter mitt yrke og liv de neste årene, men ikke helt uten henvisning til sangen av Beatles. Foruten å være en fortreffelig sang, tilgjengelig feks her, ble den skrevet av George Harrison i sinne over graden av progressivitet i det britiske skattesystemet. For meg viser sangen noe av paradokset med skatt. På den ene siden kan det være så personlig og frustrerende at man kan skrive sanger om det, og samtidig er det et av de viktigste fundamentene i samfunnet vårt.

Formålet med bloggen er å delta med det jeg kan, og forhåpentligvis få tilbakemeldinger fra alle som har noe fornuftig å komme med som svar på mine idéer og tanker. Ikke alt jeg presenterer vil være like gjennomtenkt, noe av det er kanskje bare forløpere til egen forskning og andre ganger vil det være refleksjoner over forskning jeg synes blir underkommunisert. Er du interessert, så håper jeg du melder deg på mailinglisten min og blir oppdatert hver kan jeg poster et nytt innlegg, noe jeg håper kommer til å skje akkurat passe ofte. Følg meg også gjerne på Twitter, der linker til postene her vil dukke opp før eller siden.